2024. szeptember 12-15.

Kiss Attila Quartet feat. Zolbert


2018.09.08. 19 óra
Magyar Földrajzi Múzeum kertje (fedett kocsiszín)

A Kiss Attila Band 2008-ban alakult, ezzel egy időben jelentkeztek a Jazzy Dalversenyre is, ahol szép sikerrel szerepeltek, hozzánk egy új formációval érkeznek. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit egyaránt felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoárjuk a zenekarvezető szerzeményeiből áll. 2016-ban elkészült "Don't Give Up" című lemezük, jelenleg a következőn dolgoznak, ami várhatóan 2018 őszén jelenik meg, így a fesztiválon már hallhatunk erről a lemezről is dalokat. Zolbert lesz a vendégük, aki a smooth jazz legkiemelkedőbb szaxofonosa. Ebben a formációban Érden debütálnak először. 2014-ben a Jazzy Dalverseny fődíjasa lett, 2015-ben jelent meg a "One" című lemeze, majd 2017-ben az "Inside Out", valamint idén a "Live" című albuma. A billentyűknél a fantasztikus zongorista, Tzumo foglal helyet. Basszusgitáron Szőke Péter, dobon pedig a rendkívül sokoldalú dobos, Tiba Sándor fog játszani.

Kiss Attila

Kiss Attila
Kiss Attila, a Kiss Attila Band alapítója, jazzgitárosként többször járt New Yorkban, az ott szerzett tapasztalatait saját zenei világába is beleépítette. A zenekar 2008-ban alakult, ezzel egy időben jelentkeztek a Jazzy Dalversenyre is. Azóta ezt többször megismételték, rendszeresen szép sikerrel. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit egyaránt felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoárjuk a zenekarvezető szerzeményeiből áll. A gitár és szaxofon szólisztikus, improvizatív.
2016-ban elkészült "Don't Give Up" című lemezükön 14 dal és rengeteg kiváló zenész szerepel.
Jelenleg a második lemezünkön dolgoznak, ami várhatóan 2018 őszén jelenik meg.

 

Zolbert
Zolbert a smooth jazz műfaj magyarországi nagykövete.
A szaxofonos, zeneszerző és producer 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte az 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. 2014-ben pedig a VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. 2015-ben jelent meg “One” című debütáló nagylemeze, mely a smooth jazz műfaj őshazájában az Egyesült Államokban a legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel. 2017-ben jelent meg második albuma az “Inside Out”, melyen 12 instrumentális kompozíció mellett, helyet kapott Takács Nikolassal közös dala a “Miami Nights” is. Legújabb, 17 dalt tartalmazó, élő koncertlemeze a "Live", melyet egy 10 fős nagyzenekarral rögzített, idén március 30-án jelent meg. A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.

Zolbert
Tzumo

Tzumo
Jazz zongorista, zeneszerző, aki a magyar jazz egyik nagy tehetsége. 2001 végén ösztöndíjat kapott a Berklee College of Music-ra, és két évig tanult Bostonban. Majd felvételizett 2003-ban az Egyesült Államok legnagyobb jazz-intézetébe, a Herbie Hancock, Wayne Shorter és Terence Blanchard által vezetett Thelonious Monk Institute-ba. Ennek befejezése után visszatért Magyarországra. 18 éves korában megnyerte a Magyar Rádió Füsti Balogh Gábor zongora tehetségkutató versenyét.
2002-ben E-MerTon díjban részesült, a Sláger Rádió pedig az Év fiatal jazztehetségeinek járó díjat adományozta neki. Egy évvel később az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé választották. 2004-ben a My time című lemeze megkapta a Gramofon-díjat. Oktat a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Legújabb formációja a SoLaTi, amiben Tzumo szerzeményeit szólaltatják meg.


Szőke Péter
Zenei tanulmányait magántanároknál kezdte 1994-ben, a Kőbányai Zenei Stúdió basszusgitár-szakán végezte 2002-ben. Több, jól ismert produkcióban szerepelt közreműködőként, zenekari tagként, illetve zenekarvezetőként: Round Nine, V-Tech, Tóth Vera, Fehérvári Gábor Alfréd, Singh Viki, Delhousa Gjon, Márió, Dina, Odett és a Go Girls, Voga Viki, Vastag Csaba, Glamourous Company, Naszvagyi Tamás, Eszterlövészek stb.

Szőke Péter
Tiba Sándor

Tiba Sándor
15 évesen autodidaktaként kezdett dobolni, majd 18 évesen felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-tanszékére, ahol a tanárai Kovács Gyula, Nesztor Iván, Kőszegi Imre, Balázs Elemér voltak. Ettől kezdve számtalan jazz formációban játszott. 1996-ban a Hard Line Trióval a krakkói nemzetközi Jazz Juniors versenyen szakmai 1. díjat és közönségdíjat nyertek el. Ebben az időben került be a könnyű zenei berkekbe is. 1996-tól Koncz Zsuzsa zenekarának állandó tagja. Közel 5 évet dolgozott a Cotton Club Singers-el. Aztán 2000-től 5 éven át a Ghymes zenekarral, akiknek 2 platinalemezük lett és számtalan szakmai díjat nyertek el. A Jazzpression zenekarral 2004-ben Emerton díjasok lettek.
Az utóbbi tíz évben számtalan produkcióban, zenekarban, és szólista mögött tűnt fel, több mint 50 lemezen működött közre. Ebből  5 arany és 4 platina lemez lett.
A teljesség igénye nélkül: Cotton Club Singers, Baba Yaga, Pierrot,  Jazzpression, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Tolcsvay László, Szörényi Levente, Kovács Kati, Ghymes, Pély Barna, Éliás Jr.,Tóth Vera, Vastag Csaba, Feke Pál, Keresztes Ildikó, Tabáni István, Bon-bon, United, Dolhai Attila, Bereczki-Szinetár zenekar, TNT, Zoltán Erika, Zséda, István a király...


Egy kis ízelítő:
Támogatóink

 • Érd Város
 • AVL Hungary
 • AVL Hungary
 • Érd Médiacentrum
 • NKA
 • Szepes Művelődési Központ
 • Elektro-optika
 • Jazz.hu
 • Pataki Cukrászda
 • Jazzy
 • Érd FM
 • MiDió
 • Kiskifli
 • ITM Holding
 • Fesztiválportal
 • Szallas.hu
Készítette: Irk Réka