2024. szeptember 12-15.

A formáció tagjai valamennyien a hazai jazz élvonalbeli, nemzetközileg is elismert muzsikusai. Az érdi koncertjük különlegessége, hogy a quartet tagjai az ifjú jazz szaxofonos szólistával ebben az összeállításban korábban még nem játszottak együtt. Valamennyien a sokszínű harmóniákban gazdag, ritmikus zenei világot képviselik, így koncertjük biztosan nagy élmény lesz a kreativitást és dallamosságot kedvelők számára.

László Attila
A Liszt Ferenc- és Érdemes Művész-díjas gitáros-zeneszerző, a hazai jazzélet kiemelkedő képviselője. Pályafutása során olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman. Zeneszerzőként, hangszerelőként és zenészként több mint 22 éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val. Lemezfelvételeken és koncerteken mint zeneszerző és zenész működik közre. Nevéhez fűződik a Charlie Jazz formáció zenei koncepciójának kialakítása a 2000-es években. Cserháti Zsuzsa zenei visszatérését jelentő albumokon is meghatározó szerepet vállalt. Saját lemezei is világszínvonalúak és szerte a világban keresettek. 1987 óta tanít a jazztanszéken, jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az iskola big bandjének vezetője.

Oláh Kálmán
Zongorista-zeneszerző a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitűnőbb előadóművésze, 2000-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora- és zeneszerzéstanára.
Rangos szakmai díjakkal ismerték el Magyarországon: 2006-ban Liszt-díjat, 2008-ban Szabó Gábor Életműdíjat, 2009-ben az Artisjus Az év zeneszerzője díját vehette át. 2015-ben pedig Fényes Szabolcs-díjat kapott.
Szólistaként és saját triójával, a Trio Midnight nevű, 1990-ben alakult formációval hamar jelentős nemzetközi sikereket aratott, rangos nemzetközi díjak sorát kapták meg jelentős fesztiválokon és versenyeken.
Oláh Kálmán zeneszerzőként is a világ élvonalába tartozó művész: számos nemzetközi, előadóművészi díja mellett 2006-ban megnyerte a legrangosabb amerikai Thelonious Monk Jazz Composers Competition zeneszerzői fődíját, a zsűri a több száz mű közül Oláh Kálmán „Always” című kompozícióját találta a legjobbnak. Ez után jelent meg Oláh Kálmán amerikai CD-je 2007-ben, az „Always” című albumon Oláh Kálmánnal két világhírű zenész játszik, Jack DeJohnette dobol, Ron McClure bőgőzik.

Lattmann Béla
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-basszusgitárt tanít. A művész játékát különböző formációkban élvezhetjük, jeles előadók társaságában, a legnevesebb hazai (Hofi Gézától Cserháti Zsuzsán, Charlie-n, Zoránon, Berki Tamáson át Hacki Tamásig ) és külföldi (Tony Lakatos, Bob Mintzer, Randy Brecker, Tommy Campbell, Jean Toots Thielemans) sztárokig.
Session-zenészként, több mint száz lemezen közreműködött.

 

 

Balázs Elemér
Hat évesen kezdte el tanulmányait a Rózsa Ferenc utcai Vasutasok Zeneiskolájában először Kőszegi Imrénél, majd később Gáti Józsefnél. Ezután a Benczúr utcai Postások zeneiskolájának konzervatóriumi előkészítőjében Nesztor Ivánnál folytatta, aztán 1983-ban kivételes tehetségként felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Kovács Gyula volt a dob tanára. A tanulmányai alatt hamar felfigyeltek tehetségére és már ekkor az ország legnevesebb jazz zenészei hívták játszani a koncertjeikre. Napjainkig a magyar jazz szakma szinte minden kitűnőségével játszott már. Például többek között Ablakos Lakatos Dezsővel, Babos Gyulával, Berkes Balázzsal, Bontovics Katival, Csepregi Gyulával, Dés Lászlóval, Gadó Gáborral, László Attilával, Pege Aladárral, Snétberger Ferenccel, Szakcsi Lakatos Bélával és Vukán Györggyel…
Balázs Elemér dobosként és zeneszerzőként meghatározó alakja a magyar jazzéletnek. Olyan legendás zenekarok tagja volt és tagja a mai napig, amelyekkel kiemelkedő sikereket arattak. Kiemelt zenekarai voltak: No-spa, Trio Midnight, Joy, Gadó Gábor Trió, Babos Gyula Trió, Szakcsi Lakatos Béla Trió, Dés László Septet, Oláh Kálmán Sextet.
1990-ben alapította meg hazánk egyik legsikeresebb jazz zenekarát, a Balázs Elemér Group-ot.
A Refracting Sounds című lemezt 2005-ben Fonogram díjjal jutalmazták, 2006-ban pedig aranylemez lett a Hungarian Folk Songs (Magyar Népdalok) című album. 2017-ben Szabó Gábor-díjat kapott.

Soso Lakatos Sándor
Kimagasló tehetségű fiatal szaxofonos, zeneszerző, aki 15 éves korában már a Magyar Rádióban játszott. Eredeti, ötletes, kreatív, szenzitív játéka kellemes élményt nyújt mind az elvontabb, mint a hallgathatóbb jazzt kedvelők számára.
2007-től az amsterdami konzervatórium jazz szaxofon tanszakán tanult, majd egy évet a philadelphiai Temple University-n, végül Amsterdamban szerezte mester diplomáját.
Jelenleg tanít és több zenekarban is játszik, a Soso Lakatos Sándor Quartetben, a Bágyi Balázs New Quartetben, a Tzumo Exclusive-ben, Barcza Horváth József új zenekarában. Több CD-n is közreműködött.
Olyan neves művészekkel játszott együtt, mint Oláh Kálmán, Borbély Mihály, Paolo Damiani, Németh János, …
Díjak, melyeket nyert: Csepregi Gyula szaxofonverseny – 1. hely / 2015, B Jazz nemzetközi verseny - 2. hely / 2015, Amsterdam Keep an Eye Jazz verseny - legjobb zeneszerző / 2012, Leiden jazz szólista verseny – 1. hely / 2012

Támogatóink

 • Érd Város
 • AVL Hungary
 • AVL Hungary
 • Érd Médiacentrum
 • NKA
 • Szepes Művelődési Központ
 • Elektro-optika
 • Jazz.hu
 • Pataki Cukrászda
 • Jazzy
 • Érd FM
 • MiDió
 • Kiskifli
 • ITM Holding
 • Fesztiválportal
 • Szallas.hu
Készítette: Irk Réka