2022. szeptember 8-11.

László Attila Quartet
feat. Szőke Nikoletta

2016.09.11. 19 óra
Főtér / Pelikán sétány

A quartet muzsikájával kapcsolatban legszívesebben az "organikus jazz" kifejezést használják, stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételű zenéjét László Attila írja és hangszereli. Saját kompozícióikon kívül jazz standardeket is játszanak. Szerzeményei rendkívül finomak, - érzékeny harmóniavilággal, pasztellszerű hangszereléssel - ugyanakkor lendületesek és energikusak. A ritmusszekció szerepe sokszor ellenpontoz a témák és a harmóniavázak jellegével, olykor a finomabb dallamok alatt lüktető kíséret hallható. Ez a kettősség teszi egészen egyénivé a zenéjüket. Ezen az estén pedig Szőke Nikolettával kiegészülve lépnek színpadra, akinek hangja méltán világhírű.

László Attila
László Attila gitáros-zeneszerző, a hazai jazzélet kiemelkedő képviselője. Pályafutása során olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman. Zeneszerzőként, hangszerelőként és zenészként több mint 22 éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val. Lemezfelvételeken és koncerteken mint zeneszerző és zenész működik közre. Nevéhez fűződik a Charlie Jazz formáció zenei koncepciójának kialakítása a 2000-es években. Cserháti Zsuzsa zenei visszatérését jelentő albumokon is meghatározó szerepet vállalt. Saját lemezei is világszínvonalúak és szerte a világban keresettek. 1987 óta tanít a jazztanszéken, jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az iskola big bandjének vezetője.

Szőke Nikoletta
Előadásmódja minden póztól, sztárallűrtől mentes, azon ritka előadóművész, aki a színpadon is ugyanaz a kedves személyiség marad, mint amilyen a hétköznapi életben. Varázslatos, tiszta hangja magával ragadja a hallgatót.
2014-ben és 2015-ben is Szőke Nikit szavazták meg a JazzMa.hu olvasói az “Év Énekesnőjének”. 2005-ben a Shure Montreux International Jazz Voice Competition közönségdíjának nyertese, a mezőny legfiatalabbjaként. A zsűriben olyan hírességek foglaltak helyet, mint: Barbara Hendricks és Randy Crawford. Több lemeze jelent meg, melyek közül számos nagy sikert aratott Japánban, majd az Egyesült Államokban is.

Oláh Tzumo Árpád
Jazz zongorista, zeneszerző, aki a magyar jazz egyik nagy tehetsége. 2001 végén ösztöndíjat kapott a Berklee College of Music-ra, és két évig tanult Bostonban. Majd felvételizett 2003-ban az Egyesült Államok legnagyobb jazz-intézetébe, a Herbie Hancock, Wayne Shorter és Terence Blanchard által vezetett Thelonious Monk Institute-ba. Ennek befejezése után visszatért Magyarországra. 18 éves korában megnyerte a Magyar Rádió Füsti Balogh Gábor zongora tehetségkutató versenyét.
2002-ben E-MerTon díjban részesült, a Sláger Rádió pedig az Év fiatal jazztehetségeinek járó díjat adományozta neki. Egy évvel később az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé választották. 2004-ben. My time című lemeze megkapta a Gramofon-díjat.

Lattmann Béla
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazz-basszusgitárt tanít. A művész játékát különböző formációkban élvezhetjük, jeles előadók társaságában, a legnevesebb hazai (Hofi Gézától Cserháti Zsuzsán, Charlie-n, Zoránon, Berki Tamáson át Hacki Tamásig ) és külföldi (Tony Lakatos, Bob Mintzer, Randy Brecker, Tommy Campbell, Jean Toots Thielemans) sztárokig.
Session-zenészként, több mint száz lemezen közreműködött.

Hidász Tamás
Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen mesterképzésen hallgató dob tanszakon. Több zenei stílusban is kipróbálta már magát, valamint közreműködött több hazai és nemzetközi produkcióban is. 2013-ban a Marosvásárhelyi Egyetemista Jazzfesztiválon a fesztivál legjobb dobosa díját nyerte el.

Támogatóink

 • Érd Város
 • AVL Hungary
 • AVL Hungary
 • Érd Médiacentrum
 • Szepes Művelődési Központ
 • Elektro-optika
 • Jazz.hu
 • Pataki Cukrászda
 • Jazzy
 • Érd FM
 • MiDió
 • Kiskifli
 • ITM Holding
 • IF
Készítette: Irk Réka