2024. szeptember 12-15.

2007-ben alapította meg saját zenekarát, a Sárik Péter Triót. A csapat 2012-ben, Fonay Tibor és Gálfi Attila csatlakozásával újjáalakult. A Sárik Péter Trió rövid időn belül az ország vezető jazz-zenekarai közé került. Eddig 5 lemezük jelent meg, melyekből a Jazzkívánságműsor című album a megjelenését követően 4 hónapon belül aranylemez lett, majd 2014-ben Fonongram-díjat kapott, mint az “Év hazai jazz-albuma”.
Az érdi fellépésen a trióhoz csatlakozik, - így egyedi formációt alkotva - két kiváló zenész, a swing és blues éneklésben is egyedi hangú Urbán Orsi, valamint az a jazz gitáros, aki a 2016-os évben a legjobb gitáros címet elnyerte, Gyárfás István „Gyafi”.

Sárik Péter
1972-ben született Cegléden. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával.
Az évek során a jazz mellett szinte minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét.
2002-ben csatlakozott a Jazzpression zenekarhoz, mellyel nagyon hamar Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-formációja lettek: 2004-ben elnyerték az Emerton-díjat, mint az “Év jazz-együttese. Ezután alakította meg a Sárik Péter Triót, amivel a mai napig sikereket ér el.
Számtalan formáció alapítója, illetve tagja volt az elmúlt években, többek között a következő előadókkal koncertezett rendszeresen: Fábián Juli, Berki Tamás, Pély Barna, Falusi Mariann, Micheller Myrtill, Luiza Zan, Gyárfás István, Hodek Dávid, Random Trip.
2015-ben Berki Tamással közös lemeze, a „Minden délibáb” is Fonogram-díjas lett, szintén, mint az “Év hazai jazz-albuma”, 2016-ban pedig a Jazzkívánságműsor 2 kapott jelölést.
2009-ben jelent meg a gyerekeknek szóló jazz-mesejáték, a Világ összes kincse, melyet zeneszerzőtársaival együtt jegyez és mely 2014-ben Fonogram-díj jelölt volt, mint az “Év gyerek-albuma”.
2013-től 2016-ig a Recirquel Újcirkusz Társulat zeneszerzője, zenei vezetője. Három művet komponált a Társulatnak, különböző zenei stílusokban, a szimfonikustól a jazzig.
2010-ben Artisjus-díjat kapott, 2014-ben Cegléd Város Díszpolgárának választották.
2016-ban a Hangszeresek Országos Szövetsége “Az év zenésze” kitüntetés adományozta neki.
2016-ban jelent meg a Sárik Péter Trió X Beethoven album, melynek teltházas lemezbemutató koncertje 2016. november 4-én volt a Zeneakadémia Nagytermében.

Fonay Tibor
A Junior Príma díjas zenész 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán. 2013 tavaszán az Orszáczky Jackie basszusgitár tehetségkutató verseny 1. helyezettje lett. Fellépett már Párizsban, Jeruzsálemben, Tallinban, Bayreuthban, Szabadkán, Kassán, Csíkszeredában, Zürichben és Görögországban is. Itthon szerepelt többször a Művészetek Palotájában és gyakori vendége a Budapest Jazz Clubnak, illetve a Budapest Music Centernek. Olyan zenekarok állandó tagja, mint a Sárik Péter Trio, Gyémánt Bálint trio, Révész Richárd Latin trio, Lantos Zoltán Open Source vagy a Binder Quartet. Számos hazai előadóval dolgozott már együtt köztük Babos Gyulával, László Attilával, Harcsa Veronikával.

Gálfi Attila
1976-ban született Budapesten. Első zenei kihívása a középiskolai drámatagozatos osztályban érte, ahol a legendás Képzelt Riportra készülve a dobok mögött találta magát. Ugyanebben az osztályban ismerkedett meg barátjával és későbbi zenésztársával, Horváth Gáborral, akivel együtt megalapította a Transform Quintet nevű jazz zenekart. E formáció tagjaként 2009-ben a Grammy-díjas amerikai jazz-zongoristával, Joey Calderazzoval készített közös lemezt.
Azóta számos művésszel, többek között Gyémánt Bálinttal, Luiza Zan-nal, Gyárfás Istvánnal és Harcsa Veronikával dolgozott együtt. Tagja a Sárik Péter Triónak, a Micheller Myrtill vezette Swinguistique-nek, a Horváth Gábor Triónak és a Gereben Zita Quintetnek.
2000-ben elnyerte a Fesztivál Legjobb Dobosa címet a Trencin-i Nemzetközi Jazzfesztiválon.

 

Urbán Orsi
XIII. kerületi Zeneiskolában tanult zongorázni sok éven át. 1997-ben szerezte első diplomáját az ELTE Tanárképző Főiskola ének–zene, karvezetés szakán. Mellette szolfézst tanított a XIII. kerületi Zeneiskolában és egy év jazz ének tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz ének szakára. Lakatos Ágnes és Mukácsy Bea segítsége mellett Berki Tamás tanítványaként 2002-ben szerezte második zenei diplomáját, majd mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén énekesként.
Azóta számos formációban részt vett és rendszeresen koncertezik, olyan zenészekkel lép fel többek közt,mint: Joe Murányi, Pege Aladár, Gerendás Péter, Budapest Jazz Orchestra stb.
Az egyetemi évek óta tanít, jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz ének oktatója, ami egyben az Egyetem gyakorlóiskolája is. A Budapest Bábszínház énektanáraként is dolgozik. Jazz énekesként pedig a saját zenekarával sok sikeres koncerten van túl, 2012-ben jelent meg „Mindig játék” címmel első lemeze, amelyet Fonogram díjra jelöltek.
Sokáig az RTL Klub ill. TV2 csatornák tehetségkutató műsorainak felkészítőtanára is volt.

Gyafi
Gyárfás István (Gyafi) több, mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik.
Eddig összesen öt lemeze jelent meg olyan szólisták közreműködésével, mint Deseő Csaba, Fábián Juli, Fekte István, Szalóky Béla, Winand Gábor vagy az amerikai szaxofonos, Big Red Ron.
Számos magyar és külföldi fesztiválon szerepelt nagy sikerrel, többször turnézott Kenyában és Indonéziában. 2013-ban Gyárfás Istvánt választották az év jazz gitárosának a JazzMa-n, ugyanitt a kritikusok szavazatai alapján 2014-ben és 2015-ben is győztes lett, 2016-ban pedig a kritikusok, az olvasók és jazz-muzsikusok egyaránt őt szavazták meg az év gitárosának.
2016-ban munkásságáért szakmai életmű-díjjal, Szabó Gábor-díjjal tüntették ki.
Idén januárban jelent meg új lemeze, a Cartoon Jazz, mely hazai mesefilmek zenéit dolgozza fel jazzes hangzásúan. Olyan jól ismert zenék átdolgozásai szerepelnek rajta, mint „Dr. Bubó”, „Frakk”, „Mekk Elek”, az örök kedvenc „Vuk” stb.

Támogatóink

 • Érd Város
 • AVL Hungary
 • AVL Hungary
 • Érd Médiacentrum
 • NKA
 • Szepes Művelődési Központ
 • Elektro-optika
 • Jazz.hu
 • Pataki Cukrászda
 • Jazzy
 • Érd FM
 • MiDió
 • Kiskifli
 • ITM Holding
 • Fesztiválportal
 • Szallas.hu
Készítette: Irk Réka