2022. szeptember 8-11.

Ezzel a zenekarral azt szeretnénk bizonyítani, hogy a legendás hírű Syrius együttes zenei hatása a mai napig tart.
A zenekarban a mai 20-as (egyedül Benkó Ákos múlt 30...) nemzedék legkiválóbbjai és legtöbbet foglalkoztatott fiatal magyar jazzmuzsikusai szerepelnek.
A Syrius Legacy a JazzMa.hu szakmai szavazásán 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is „Az év együttese” lett. 2015-ben pedig nemcsak a JazzMa.hu Szerkesztőségi Szavazólistáján, hanem az Olvasói Szavazólistán is kiérdemelte „Az év együttese” minősítést. Az „Ördög álarcosbálja – újratöltve” című CD-jüket a szakmai zsűri az idén Fonogram díjra jelölte. Rengeteg koncertjük van szerte az országban.

Benkó Ákos
1983-ban született a szlovákiai Felvidéken, Komárno városában. Zongorista édesapjának köszönhetően korán megismerkedett a zene és a hangszerek világával, dobolni 8 évesen kezdett. Első dobóráit a legendás magyar dobtanártól, Bányay Lajostól kapta 1999-ben, miután megnyerte Pro-Ritmo díját a budapesti Jazz-Rock Dobversenyen.
2007-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakán folytatta tanulmányait, ahol 2012-ben mesterfokozatú diplomát szerzett. Még ezévben megnyerte az országos Jávori Vilmos Dobversenyt, ahol énekesi vénáját is megmutatta.
2014-ben ő kapta a Harmónia díjat a legjobb hangszeres, ill.énekes kategóriában Szlovákiában.
Számtalan zenekar és muzsikussal (Syrius Legacy, Szabó Dániel, Juhász Gábor, Ávéd János, Dave Binney stb.) való együttműködése mellett 5 éve a Jazztanszak dobtanára.

Fonay Tibor
A Junior Príma díjas zenész 2013-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán. 2013 tavaszán az Orszáczky Jackie basszusgitár tehetségkutató verseny 1. helyezettje lett. Fellépett már Párizsban, Jeruzsálemben, Tallinban, Bayreuthban, Szabadkán, Kassán, Csíkszeredában, Zürichben és Görögországban is. Itthon szerepelt többször a Művészetek Palotájában és gyakori vendége a Budapest Jazz Clubnak, illetve a Budapest Music Centernek. Olyan zenekarok állandó tagja, mint a Sárik Péter Trio, Gyémánt Bálint trio, Révész Richárd Latin trio, Lantos Zoltán Open Source vagy a Binder Quartet. Számos hazai előadóval dolgozott már együtt köztük Babos Gyulával, László Attilával, Harcsa Veronikával.

Baris Gábor
A miskolci születésű alt-szaxofonos, szülővárosában a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában találkozott először a Jazz-zel. 2010-ben felvételt nyert a Zeneakadémia Jazz-tanszakára, ahol idén (2017) szerzett tanári diplomát Elek István és Borbély Mihály kezei alatt.
2015-ben az I. Országos Csepregi Gyula emlékére rendezett Jazz-szaxofon verseny III. helyezettje.
Ezen felül a 2017-es Jazz Showcase-en zenekarával elnyerte a Magyar Jazz Szövetség különdíját.

Tempfli Erik
Nagykárolyban (Erdély) született. Zenei tanulmányait az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban kezdte Szatmárnémetiben, majd sikeres felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol Cseke Gábor, Halász János, Esze Jenő tanítványai volt.
Kőbánya elvégzése után tagja lett több zenekarnak ( Schwartz Dávid és zenekara, Buskanjo, Noémo, Csobot Adél és zenekara, Syrius Legacy), dolgozott színházban karmesterként és zenészként (kaposvári Csiky Gergely Színház, dunaújvárosi Bartók Színház), valamint iskolában tanárként (ecseri Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola). Mint session-zenész többek között játszott: a Ganxsta Zolee és a Kartel-el, Belmondóval, Freddievel, Bebével, Király Lindával, Kamarás Ivánnal, Antal Timivel, a Modern Art Orchestrával. Jelenleg a Syrius Legacy és a Dumbledore’s Army zenekarok billentyűse.

Vidákovich Izsák
A gimnázium megkezdésével kezdett el szaxofonozni. A jazz alapjaival a Tóth Aladár Zeneiskolában ismerkedett meg, Jelasity Péter kezei alatt. Kollmann Gábor készítette fel a Liszt Ferenc Zeneakadémia felvételiére, ahol mesterszakos. Jelenleg több zenekarban játszik (Horváth Cintia Quartet, Suba Attila & The Soulfool Band), illetve tanítással is foglalkozik. Nagy öröm számára, hogy a "Syrius Legacy" tagja lehet, akikkel igen ígéretes év előtt állnak. Márciusban a második lemezüket fogják felvenni.

Támogatóink

 • Érd Város
 • AVL Hungary
 • AVL Hungary
 • Érd Médiacentrum
 • Szepes Művelődési Központ
 • Elektro-optika
 • Jazz.hu
 • Pataki Cukrászda
 • Jazzy
 • Érd FM
 • MiDió
 • Kiskifli
 • ITM Holding
 • IF
Készítette: Irk Réka