Malko Teatro az Érdi Jazz Fesztiválon - Érdi Jazz Fesztivál 2017

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Előadóink
MALKO TEATRO
JOHANNA BULVÁR
színházi előadás jazzel
2016.09.08. 18 óra
Felnőttkönyvtár

Malko Teatro
A Malko Teatro 1996-ban jött létre, mint független, alternatív színházi társulat. Hadzsikosztova Gabriella és C. Nagy István a Német Színházból és az Utolsó Vonalból érkezve új színházat szerettek volna létrehozni, olyat ahol a saját kedvükre, a saját ízlésüknek és erkölcsi normáinak megfelelően alkothatnak.
A Malko Teatro céltudatosan törekszik egy elfogadhatóbb színházi alternatíva létrehozására. Nyíltan, következetesen őrzi függetlenségét mind művészi, mind strukturális szempontból. Gátlástalanul csúszik át műfaji, nyelvi, formai határokon, játszik magyar, bolgár, német nyelven.

Az előadásban elhelyezett dalbetéteket jazz zenészek adják elő, így két nagyszerű muzsikus improvizációit is hallhatjuk az este, Weisz Gábor szaxofonosét, aki szeret „határtalanul” játszani és Gyányi Marcell fiatal, tehetséges nagybőgősét.


Johanna bulvár
Egy Sztefan Canev komédia és egy nyolcvanas évekbeli bolgár musical összecsengései adják a darab szerkezetét. A szövegekben és a játékban teret engedünk a vérbő improvizációnak, a zenéket pedig új köntösbe öltöztetjük. Jazz, tánc, nevetés vezeti végig a nézőt Johanna kicsit furcsa, más aspektusból bemutatott történetén. Felhőtlen szórakozás némi bölcselkedéssel fűszerezve, ezt nyújtja a Johanna bulvár. 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz